Julkaistu Jätä kommentti

Miksi pesuohjetta on hyvä noudattaa?

Kangasvalmistaja antaa aina suosituksen kankaan hoito- ja pesuohjeista. Myös me testaamme uuden kankaan käyttäytymisen pesussa ja käytössä ja vasta sitten seisomme kangasvalmistajan suositusten takana.
Pestessä suosituksia kuumemmassa tai kylmemmässä saattaa vaikuttaa kankaan rakenteeseen ja värien pysyvyyteen. Vaikka materiaalikuitu kestäisikin suurempia tai pienempiä lämpötiloja niin kankaan rakenne, sidos ja viimeistely saattaa kärsiä, ellei pesuohjetta noudateta.

Esimerkki siitä, jos pesuohjetta ei noudateta
Ajattelin että, laitan vielä tämän laudeliinan tuonne muun tumman pyykin sekaan, kun se hyvin sinne mahtuu, vaikka
a)      tiedän, että se tulisi pestä väljässä vedessä
b)     suositusten mukaan pesukone tulisi täyttää vain puolilleen pellavaisten pesussa
c)      linkousteho tulisi olla matalampi kuin muulla pyykillä.

Kuva 1: Laudeliina pesty pesuohjeita noudattamatta, yritetty silittää suoraksi.

No lopputulos on sitten kuvan 1 mukainen ja eikös se harmita! Liinassa on näkyvissä ohuita raitoja, koska se on pyörinyt pesukoneessa liian ahtaasti muiden pyykkien seassa ja siksi se on tullut ryttyiseksi ja värit ovat taitteiden eli ohuiden raitojen kohdalta kulunut, muuta aluetta kovemmin. Uskoisitko, että kuvaan se on silitetty? Nuo vaaleat raidat ovat siinä nyt ja aina näkyvissä!

Pefletti kuvassa 2 on puolestaan pesty jo useamman kerran suositusten mukaisesti siis väljässä vedessä, puoliksi täytetyssä koneessa ja matalalla linkousteholla. Siinä näkyy, keskellä pieni raita, joka on valaistuksesta johtuva valon heijastus, sillä se on ollut narulla kuivumassa tuosta kohtaa, eikä sitä ole silitetty. Siis se näyttää vieläkin juuri sellaiselta kuin kuvittelen jatkuvassa käytössä olevan pellavaisen laudeliinan olevankin, sopivan rouhea, kauniisti kulunut ja ihanan pehmeä juuri minun pepun alle saunan lempeyteen.

Kuva 2: Pefletti pesty ohjeiden mukaan, kuivunut narulla, ei silitetty.

Pellavaiset, kuten toki muutkin materiaalit (kankaat, tekstiilit, vaatteet…) kannattaa kuositella narulle ripustettaessa. Laudeliinat ja saunatyynyt siis kannattaa suoristaa reunoista ja näin kuositella tuote mittoihinsa ja siistimmän näköiseksi, jolloin ne ovat kuivuttuaan käyttövalmiina.

Mitä tästä opimme?
Kannattaa tarkistaa tuotteen pesu- ja hoito-ohje, ne on vinkattu tarkoituksella. Ja toimia ohjeiden mukaan, että tuote pysyy hyvänä pitkään. Mikäli olet hävittänyt ohjeistukset, löydät meidän tuotteisiin pesu- ja hoito-ohjeet tuotesivulta.

Kuva 3: kyly laudeliina musta Raide vielä pesemättä

Ps. Saatavuustietoa Musta Raide-kankaasta
Blogitekstin kuvissa esiintyvä musta Raide-kangas on valitettavasti tällä hetkellä loppu varastostamme, sillä sitä ei ole saatavilla kangastukusta. Tilaamme lisää heti, kun sitä on taas saatavilla. Ilmoitamme tästä ilouutisesta sitten somessa, joten laitahan seurantaan @helmikaoy Instassa ja Facessa 😉 Tai ilmoittaudu jonotuslistalle sähköpostiin asiakaspalvelu [at] helmika.fi
Samaa kuosia on tällä hetkellä saatavilla pellavan sävyssä ja vilkaise myös muu valikoimamme täältä.

Leppoisia löylyjä toivottaa
Jenna ja Päivi Helmikasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.