UKK – Usein kysytyt kysymykset

Missä tuotteenne valmistetaan?
Helmikan oman kyly&köökki -sarjan tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, Ruoveden Visuvedellä. Suunnittelusta ja kaavoituksesta vastaa yrittäjäpari, äiti Päivi ja tytär Jenna. Testaustiimissä kylpee koko perhe. Tuotteiden ompelijana toimii Päivi ja avustavissa tehtävissä häärii Jenna.

Mistä kankaat/materiaalit on peräisin?
Bambutrikoomme on kotoisin Orivedeltä, jossa se kudotaan ja värjätään.
Muut kankaat ostamme kotimaisista kangastukuista. Pellava ja puolipellava kankaat kudotaan Baltian maissa, bambufrotee Turkissa, kierrätyspuuvilla Vohveli, Punatulkku ja Kerä -kankaat Intiassa.

Muita materiaaleja hankitaan Suomesta mm. kuminauhat Virroilta, tuotemerkkilaput Lahdesta, tuotetietolaput ja esitteet Ulvilasta, tarrat Tampereelta. Naruna käytetään ylijäämää pellavasta.

Etsimme tuotteisiimme sopivia kotimaisia kankaan valmistajia. Olisiko sinulla vinkata tai tarjota meille sellaista?

Tarviiko tuotteen pesuohjetta noudattaa? Vai voinko pestä sen kuumemmassa tai heittää kuivuriin vaikka ohje kieltää sen?
Suosittelemme ehdottomasti noudattamaan tuotteen pesu- ja hoito-ohjeita. Kangasvalmistaja on testannut erilaisia pesulämpötiloja ja -tapoja ja todennut niistä parhaat, jotta kangas ei vahingoitu ja se kestää käytössä pitkään. Liian kuumassa, kylmässä tai tehokkaassa pesussa kankaan rakenne saattaa muuttua tai väri kärsiä. Myös silitys- ja rumpukuivausohjeet on syytä ottaa tosissaan samasta syystä.

Hiusturbaanista puuttuu nappi? Siinä on vain kumilenkki.
Helmikan hiusturbaanissa ei kuulu olla nappia laisinkaan, miksi tarvisi, kun kumilenkillä saa kiristettyä turbaanin sopivaksi päähän kuin päähän. Kierrä sopivaksi ja pujota turbaanin kapea pää kumilenkistä läpi. Hiuspyyhe pysyy nyt hyvin paikoillaan päässä!

Sopiiko hiusturbaani pitkille tai paksuille hiuksille, entä lapselle?
Sopii! Hiusturbaanimme ovat onesize-mallia, mutta sopii niin pieneen kuin isompaakin päähän. Malli on väljä, istuvuutta pystyy säätämään kierteiden avulla sekä kuinka pitkälle kumilenkistä pujottaa. Pidemmät hiukset voi taittaa turbaanin sisään tai kasata curly girl floppaustyyliin pään päälle ennen turbaanin kietaisua.

Bambufroteisen hiusturbaanin pituus on n. 65 cm ja korkeimmasta kohdasta n. 28 cm. Kierrätyspuuvillaiset vohvelihiusturbaanit tehdään hieman isommiksi, sillä vohvelikangas ”vohveloituu” eli kutistuu/vohvelikuvio tulee esiin pesun jälkeen. Vohveliturbaanin pituus on n. 69 cm ja korkeimmasta kohdasta n. 30 cm. Mitat saattaa hieman vaihdella, sillä turbaanit valmistetaan yksitellen käsityönä.
Mikäli kuitenkin kaipaat isompaa mallia (todella pitkät tai paksut hiukset, rastat…) ota yhteyttä, niin katsotaan sinulle sopiva koko.

Kuinka hiusturbaani laitetaan päähän?
Laske pää alas ja aseta turbaani päähän niin, että kumilenkki on niskassa. Sujauta hiukset turbaanin sisään ja kierrä (kierteiden avulla pystyt säätämään turbaanin istuvuutta päässäsi). Nosta pää ylös ja sujauta turbaanin kierretty pää niskasta löytyvästä kumilenkistä läpi. Voit vielä asetella turbaania tiukemmalle tai löysemmälle, riippuen paljonko kierteitä on ja kuinka pitkälle kumilenkistä sen vedät. Tadaa, hiusturbaani pysyy nyt päässä!

Helmikan kyly Hiusturbaanin kietaisuohje

Miksi 190 cm lauteisiini suositellaan eri mittaisia laudeliinoja?
Jokainen kangas kutistuu yksilöllisesti, riippuen kankaan valmistus- ja käsittelytavoista. Valikoimamme materiaalit kutistuvat 6 – 15 % ensimmäisissä pesuissa. Olemme helpottaneet kokovalintaasi lisäämällä jokaiseen laudeliina-tuotteeseen kokotaulukon, josta voit katsoa täydellisen kokoisen liinan lauteiden mittojen mukaan. Suosittelemme siis tilaamaan hieman lauteita pidemmän laudeliinan, jotta laudeliinat istuvat sopivasti lauteillesi vielä pesun jälkeen, eikä ole kutistunut liian lyhyeksi.
Esim. 190 cm lauteille suosittelemme tilaamaan Raide-kankaasta 220 cm pitkän (kutistuu n. 15 %), Raita-kankaasta 210 tai 200 cm (kutistuu n. 10 %), Levee Late ja Levee kerä -kankaista 190 tai 200 cm (kutistuu n. 6 %). Mikäli kaipaat apuja koon valitsemisessa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jäikö sinua mietityttään jokin asia, mihin et löytänyt vastausta?
Laita meille kysymystä asiakaspalvelu [at] helmika.fi