Tietoa meistä

Olemme äiti ja tytär, Päivi ja Jenna. Perustimme 2017 vuonna perheyrityksen nimeltä Helmika. Päivi valmistui sisustussuunnittelijaksi tekstiilivalmistuksen puolelta ja ompelee Helmikan kyly-sarjan tuotteet kotiverstaassa Visuvedellä. Jenna innostui opiskelemaan markkinointiviestintää, koska kiinnostui verkkokaupan, somen ja markkinoinnin visuaalisuudesta. Niitä kehitetään tässä opintojen edetessä.  Suoritimme turvehoitajakurssin ja odotamme innolla, että pääsemme esittelemään asiakkaille turpeen hyviä vaikutuksia. 🙂

Perheessämme on aina saunottu ja lutrattu vedellä ehkäpä keskimääräistä enemmän, ainakin 7 kertaa viikossa ja parhaana päivänä kahdesti. Olemme perheenä reissanneet kylpylämatkoilla kotimaassa, ja silloin ei kerta päivässä kylpylässä ja saunassa todellakaan riittänyt. Erilaiset vesiaiheet; uima-altaat, kylpyammeet, poreammeet ja avannot vetoavat meihin kummallisesti. Jotain mystistä ja viehättävää on myös saunoissa ja saunomisessa, sillä parhaimmillaan meillä on ollut yhtä aikaa neljä saunottavissa olevaa saunaa, joissa yhteensä viisi kiuasta, ja tämän lisäksi vielä yksi sauna rakenteilla.

Meille luonnollista oli keskittyä kylpy- ja saunatekstiilien tarjontaan, ja niissä mielestämme parhaisiin materiaaleihin; pellavaan ja bambuun maustettuna puuvillalla. Rakkaus ja ymmärrys pellavan ominaisuuksiin kylpytekstiilinä kasvoi pikkuhiljaa rakkaan Helmi mummumme opastamana. Hän oli kiintynyt hyvin palvelleeseen jo kanttinauhalla korjattuun pellavapyyhkeeseensä, jonka keveyttä ja kuivausominaisuuksia hän aina muisti ylistää. Eikä haittaa ollut siitäkään, että pyyhe kuivui todella nopeasti.

Helmin muistoa kunnioittamaan on perustettu Helmika. Uskomme, että hän olisi meistä tytöistä tosi ylpeä!

Kyly

Sana kyly on vanhaa karjalanmurretta ja tarkoittaa perinteistä karjalaista hirsisaunaa, juurikin sellaista jossa mieli ja sielu lepää! Nyt kyly tarkoittaa myös Helmikan sauna- ja kylpytekstiileitä, joihin kuuluvat bambutrikoinen paljupipo, bambufroteinen saunahattu, vohvelikankainen ja bambufroteinen hiusturbaani, pellavainen saunatyyny sekä mittatilauksesta laudeliinoja. Helmikan kotiverstaalla Ruoveden Visuvedellä, Pusunvuoteen kupeessa, sijaitsee perinteinen pyöröhirsinen kotiverstaamme, jossa kyly tuotteet valmistetaan.