Tietoa meistä

Olemme äiti ja tytär, Päivi ja Jenna. Perustimme 2017 vuonna perheyrityksen nimeltä Helmika. Päivi valmistui sisustussuunnittelijaksi tekstiilivalmistuksen puolelta ja ompelee Helmikan tuotteet Visuvedellä. Jenna innostui opiskelemaan markkinointiviestintää yrittäjyyden ohessa. Suoritimme turvehoitajakurssin, jotta osaamme kertoa turpeen hyvistä vaikutuksista enemmän. Hakusessa on tilat, jossa voisimme tehdä turvehoitoja tulevaisuudessa.

Perheessämme on aina saunottu ja kylvetty ehkäpä keskimääräistä enemmän, ainakin 7 kertaa viikossa ja parhaana päivänä kahdesti. Olemme perheenä reissanneet kylpylämatkoilla kotimaassa, ja silloin ei kerta päivässä kylpylässä ja saunassa todellakaan riittänyt. Erilaiset vesiaiheet; uima-altaat, kylpyammeet, poreammeet ja avannot vetoavat meihin kummallisesti. Jotain mystistä ja viehättävää on myös saunoissa ja saunomisessa, sillä parhaimmillaan meillä on ollut yhtä aikaa neljä saunottavissa olevaa saunaa, joissa yhteensä viisi kiuasta, ja tämän lisäksi vielä yksi sauna rakenteilla.

kyly-tuotteilla alkuun

Meille luonnollista oli alkaa valmistaa sauna- ja kylpytekstiilejä, ja niissä keskityimme mielestämme parhaisiin materiaaleihin; pellavaan ja bambuun maustettuna puuvillalla. Rakkaus ja ymmärrys pellavan ominaisuuksiin kylpytekstiileinä kasvoi pikkuhiljaa rakkaan Helmi-mummumme opastamana. Hän oli hyvin kiintynyt pitkään palvelleeseen, jo kanttinauhalla korjattuun pellavapyyhkeeseen, jonka keveyttä ja kuivausominaisuuksia hän aina ylisti. Eikä haittaa ollut siitäkään, että pyyhe kuivui todella nopeasti. Näistä ajatuksista syntyi ensimmäiset tuotteemme, kyly-sarjaan.

Helmin muistoa kunnioittamaan on perustettu Helmika. Uskomme, että hän olisi meistä tytöistä tosi ylpeä!

köökki-tuotteiden synty

Pari vuotta myöhemmin kyly sai kaverikseen köökki-keittiötekstiilit. Peflettikokoisia laudeliinoja myytiin jo aiemmin keittiöpyyhkeiksi, mutta varsinaisen köökki-herätyksen saimme kun Pieni Juurileipomo Visuvedeltä etsi itselleen baking couche -leivinliinoja.  Ensimmäiset leivinliinat heille tehtiin kesällä 2019 käsittelemättömästä pellavasta. Köökki-tuotesarja lanseerattiin syksyllä, joten kyly&köökki on uusi tuotemerkkimme. Keittötekstiileihimme kuuluu erilaisia liinoja kuten leivinliinat, keittiöliinat, pöytäliinat ja lautasliinat. Materiaaleina käytämme pellavaa ja kierrätyspuuvillaa.

kyly

Sana on vanhaa karjalanmurretta, mikä tulee Helmi-mummulta, sillä hän käytti saunomisesta kylypeä-sanaa. Kyly tarkoittaa saunomista ja kylpemistä sekä perinteistä karjalaista hirsisaunaa, juurikin sellaista jossa mieli ja sielu lepää!

köökki

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: kök, kööki, köökki, keittiö… Nuoruusvuosinaan Helmi-mummu asusteli jonkin aikaa Ruotsissa, josta hänelle tarttui köökki sana keittiötä tarkoittamaan. Köökki on meidän mielestä hauska sana ja sointui hyvin yhteen kylyn kanssa, joten päätimme yhdistää nämä ihanuudet ja arjen askareet.

kyly&köökki

kyly&köökki -tuoteperheemme. Ruoveden Visuvedellä, Pusunvuoteen kupeessa, sijaitsee perinteinen pyöröhirsinen Helmikan ompeluverstas, jossa kyly&köökki -tuotteet valmistetaan. Rakennuksessa toimii myös pieni saunapuotimme, johon voit tulla ostoksille.

Onhan siinä Avainlippu? Meillä on!

Helmikan kyly&köökki -tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista.