Julkaistu 1 kommentti

10 tapaa käyttää hiusturbaania

Hiusturbaani on pyyhekankaasta tehty pieni hiuspyyhe, johon kiepautetaan hiukset sisään ja se muotoillaan turbaaniksi. Turbaanin pää kiinnitetään usein kumilenkillä tai napilla. kyly Hiusturbaaneissa on kumilenkki niskassa, johon saa pujotettua turbaanin ja säädettyä sopivaksi. Kumilenkkikiinnitys on pehmeä vaihtoehto, joka ei paina niskassa loikoillessasi lauteilla tai rentoutuessa paljussa. Hiusturbaanit ovat yleensä one size -kokoa.

kyly Hiusturbaani on monikäyttöinen:

1. Kuivaa hiukset kätevästi
Turbaani on kevyempi vaihtoehto perinteiselle tavalle kietaista hiukset kuivumaan pyyhkeeseen, sillä pyyhe ei useinkaan pysy kiinni, vaan aukeaa, sekä usein melko painavana myös rasittaa niskoja. Kätevän hiusturbaanin saat kiinni kumilenkin avulla, jolloin turbaani pysyy paikoillaan ja pystyt samalla touhuamaan muuta, vaikkapa tekemään kasvohoitoa, aamu- tai iltatoimia. Ja hiukset kuivuvat hellästi turbaanin sisällä.

2. Tuuhenna kampaus
Kun kuivaat hiukset turbaanissa ja annat turbaanin olla niin kauan, että hiukset ovat ihan kuivat. Kietaisuohjeemme avulla hiukset kuivuvat “ylöspäin” ja saat hiusten tyveen kuohkeutta.

3. Suojaa hiukset
Hiukset on hyvä suojata saunassa kuumuudelta. Etenkin jos tykkäät laittaa hoitoaineen tai öljyn vaikuttamaan hiuksiisi saunan ajaksi, kannattaa hiukset suojata turbaanin sisään, jolloin hoitoaine vaikuttaa lempeässä lämmössä, eikä pala hiuksiin kiinni.

4. Vältä takut
Poreammeessa porekuplat pyörittävät pitkät hiukset takkuun, turbaanilla saat kätevästi hiukset suojaan porepyörityksiltä  Itse tykkään kiepauttaa pitkät hiukseni hiusturbaanin sisään, kun menen poreammeeseen. Tällöin hiukset eivät mene takkuun poreiden polskutellessa latvoja.

Kuvassa kyly Hiusturbaani bambufrotee musta

5. Suojaa myrkyiltä
Saat turbaanin sisään hiukset piiloon, eikä ne lillu vedenpuhdistuskemikaaleissa.

6. Pidä kuivana
Jos et halua kastella hiuksia mennessäsi esim. kylpyammeeseen, poreammeeseen, paljuun tai saunaan, kiedo hiusturbaani hiuksiisi, niin saat pidettyä ne kuivana.

7. Pidä pää lämpimänä pakkasella
Talvella ja kylmillä pakkaskeleillä on tärkeää suojata märkä pää kylmyydeltä, olit sitten paljussa, poreammeessa tai avannossa. Jos pipo tai hattumalli ei houkuta ja haluat pitkät hiukset suojaan, on hiusturbaani siihen sopiva vaihtoehto.

8. Suojaudu hyttysiltä
Kuumana kesäiltanakin on hyvä suojata pää turbaaniin, jos hyttyset iskevät. Tämän totesin viime kesänä, vaikka ajattelin, ettei päätä tarvitse enää suojata. Hyttyset iskivät heti päähän jakauksen kohtaan, vaikka poreammeen poreet roiskuivat. Siitä lähtien olen mennyt aina turbaani päässä saunasta pihalle, myös kesällä!

9. Siivotessa ja kokkaillessa
Hiukset pysyvät turbaanissa pois tieltä eikä ponnari kiristä päätä.

10. Bad hair day?
kyly Hiusturbaani Vohvelikankainen sopisi vaikka muutenkin osaksi asukokonaisuutta. Bambufroteinen kyly Hiusturbaani on enemmän pyyhemäinen, mutta mikä estää tehdä vaikka kauppareissut turbaani päässä! Kietaise bad hair day -hiukset turbaaniin ja eikun menoks! Näin mekin voimme tehdä ja olemmekin tuttu näky tapahtumissa turbaanit päässä. Noh, se onkin osa meidän työ- ja edustusasua 😉

Kuvassa kyly Hiusturbaani bambufrotee luonnonvalkoinen, bambufrotee helmenharmaa ja vohvelikangas valko-harmaa.

+ Jennan vinkki!
Jos tuntuu, että hiukset (etenkin otsan kohdalta) ovat ihan pystyssä kuivuttua, pidä turbaania hieman lyhyemmän aikaa. Sopiva aika löytyy kokeilemalla ja riippuu hiustesi paksuudesta ja hiuslaadusta. Olen huomannut, että sopiva aika ottaa turbaani pois päästä on se, kun hiusturbaani hieman löystyy. Hiukset ovat tällöin jo riittävän kuivat. Lopuksi harjaan hiukset ja teen haluamani jakauksen.

Vohvelikankainen kyly Hiusturbaani on valmistettu kierrätyspuuvillasta. Vohvelikangas menee hieman kasaan/ryppyyn pesussa, mutta joustaa hyvin käytössä.

Bambukuidussa on paljon mikro-onteloita, joiden ansiosta se imee ja luovuttaa kosteutta nopeasti. Pyöreän ja sileän kuidun johdosta bambufrotee tuntuu iholla silkkisen pehmeältä ja pysyy erittäin pehmeänä pesusta toiseen. Bambu on antibakteerinen ja antistaattinen.

Muistan lahjaksi saamani hiusturbaanin viiden vuoden takaa, josta en pitänyt. Sen mikrokuituun jäi kuivat kädet ja kynnet kiinni ja siitä lähti ajatus luoda jotain taivaallista, pehmeää ja hieman luksusta arkeen. Tuotekehittelyn ja testauksien jälkeen lopputuloksena syntyi kyly-sarjamme ensimmäinen tuote Hiusturbaani. Bambufrotee materiaalina on ihanan pehmeä ja hellävarainen!! Se on ehdoton lempparini ja todella käytännöllinen must have -tuote!

Nautinnollisia hemmotteluhetkiä!

-Jenna & Päivi

1 ajatus kohteelle “10 tapaa käyttää hiusturbaania

  1. […] Lue lisää: 10 tapaa käyttää hiusturbaania. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.