Julkaistu Jätä kommentti

Persliina, pefletti vai laudeliina?

Persliina, pefletti, persletti, persrätti, tai laudeliina; rakkaalla lapsella on monta nimeä. Laudeliinan tarkoituksena on pitää saunasi siistinä ja raikkaana pidempään saunan pesujen välillä. Kun nautiskelet saunan lauteilla lempeistä, tai halutessasi kipakoista löylyistä, niin sinusta irtoaa hikeä ja kuona-aineita ihosi läpi, jotka laudeliina imee itseensä estäen hien imeytymisen lauteisiin. Sen vuoksi huomioi, että laudeliina on helppo pestä pesukoneessa, ja että se on lauteisiisi sopivan pituinen. Hankkimalla laudeliinan mittojen mukaan saat juuri sopivan sinun lauteillesi. Jotkut haluavat käyttää omaa, henkilökohtaista, yhden pyllyn kokoista laudeliinaa eli peflettiä ja se on kätevä ottaa mukaan saunavierailulle tai vaikka uimahalliin.

 

Ihan jokaisen saunakerran jälkeen laudeliinaa ei välttämättä tarvitse pesukoneessa pyöräyttää, vaan huuhtelu ja ilmavasti kuivumaan ripustaminen saunottelun jälkeen voi riittää ja se on valmiina seuraavaan saunakertaan. Jotkut tykkäävät pyöräyttää laudeliinan pesukoneessa jokaisen käytön jälkeen tai esimerkiksi joka toisen tai kolmannen saunakerran jälkeen.. Muista kuitenkin tarjota vieraille aina puhdas laudeliina.

Pellavaisen laudeliinan pesu pesukoneessa on hellintä tuotteelle kun laitat sen koneeseen kosteana tai mieluiten läpimärkänä, näin pellavan kuidut eivät ime kaikkea koneen annostelemaa vettä, vaan pellavatuotteesi peseytyy reilussa vedessä. Pellavatekstiilejä pestessä kannattaa huomata, että luonnonkuidusta irtoaa nukkaa, varsinkin ensimmäisissä pesuissa. Pellavatekstiilejä pestessä kannattaa huomioida myös se, että pesukone kannattaa täyttää vain puolilleen jolloin pellava säilyy pesussa sileämpänä. Vältä esipesua, se vain kuluttaa tuotettasi turhaan. Ripusta pellavatekstiilit kuivumaan heti pesun jälkeen. Jos haluat mankeloida tai silittää pellavatuotteitasi, se kannattaa tehdä kosteana.

Laudeliinoja valmistetaan pellavan lisäksi myös esimerkiksi puuvillasta, kierrätyspuuvillasta ja sekoitekankaista; laudeliinasi tuoteseloste kertoo mistä materiaaleista se on valmistettu ja hoito-ohjeita noudattamalla pidät tuotteesi uuden veroisena ja raikkaana kauan. Näin laudeliinasi on mahdollisimman pitkäikäinen ja antaa sinulle iloa vuosia, luontoa kunnioittaen.

 

Pehmeitä löylyjä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.